Als ik Ai gebruik, is het dan nog steeds mijn werk? Deze vraag horen we vaak. Dus we hebben Nicole S. gevraagd om haar mening.

Nu artificiële intelligentie (AI) steeds meer gebruikt wordt, beginnen fotografen de overgang naar het dagelijks leven te zien. Of het nu in uw camera of op de computer zit, AI is eindelijk hier. Net als bij de overgang van film naar digitaal, hoeft het niet per se een grote sprong voor iedereen te zijn, maar er zijn volop mogelijkheden om AI in uw foto-workflow te integreren.

Het is de vraag of u AI wel of niet wilt gebruiken als u de kans krijgt. Ik denk dat als u AI gebruikt en toepast in uw eigen workflow in LuminarAI, dan zult u aangenaam verrast zijn. De AI-geschikte tools in LuminarAI zijn geen vervanging voor uw eigen stijl of techniek, maar eerder aanvullende tools om problemen op te lossen en uw bewerking after af te versnellen.

U heeft nog steeds de controle

Ik zie artificiële intelligentie als een extra paar ogen. Luminar kan zien wat er op uw foto staat, of het nu gaat om mensen, objecten, of een landschap, en het analyseert de gehele afbeelding om te bepalen wat volgens Luminar een goede oplossing is. En nadat ik de tool heb gebruikt, kan ik de wijzigingen die Luminar heeft aangebracht verder aanpassen of zelfs volledig ongedaan maken.

Een tool dat ik gebruik voor bijna al mijn afbeeldingen is EnhanceAI. De AccentAI tool doet fantastisch werk door de tint en het contrast in mijn foto aan te passen met behulp van één schuifregelaar. Het geeft me een goed idee van waar ik heen moet met mijn foto, en als ik de behoefte voel om verdere aanpassingen aan te brengen aan mijn eigen stijl en visie, kan ik naar de tool Light gaan en schuifregelaars aanpassen zoals Belichting, Highlights, enzovoort.

Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(2)
Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(3)

Hier heb ik eerst de tool AccentAI toegepast maar de tint moest nog meer gecorrigeerd worden. Dus het ik het tool Light gebruikt om meer licht aan de details toe te voegen, samen met een verhoogd contrast.

StructureAI is een ander geweldig voorbeeld. Het gebruik van deze tool helpt om details in de foto te verscherpen, maar kan soms te sterk zijn voor delen van de foto die onscherp zijn. Om dit te corrigeren, heb ik na het aanbrengen van StructureAI, maskering toegevoegd zodat het effect alleen wordt toegepast op het deel van de paddestoel dat scherp is.

Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(4)
Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(5)

De eerste afbeelding toont de tool StructureAI toegepast op de hele afbeelding, en de tweede afbeelding laat zien hoe het eruit ziet na het toevoegen van een maskering zodat alleen het scherpe deel van de paddestoel de StructureAI bewerkingen weergeeft.

Tijdens het gebruik van LuminarAI heb ik geleerd dat het gebruik van bepaalde AI tools me helpt groeien met mijn bewerkingen. Ik heb misschien een idee van waar ik naartoe wil met mijn bewerking, maar soms helpt het gebruik van een AI schuifregelaar me om het duidelijker te zien, zonder mijn persoonlijke stijl van fotografie en hoe ik mijn afbeeldingen maak te beïnvloeden.Het helpt me ook om mijn nabewerkingstechnieken te ontwikkelen, zodat ik niet in hetzelfde patroon blijf zitten.

Snellere workflow

Ik houd van fotografie, en nabewerking is een deel hiervan. Maar hoe minder tijd ik achter mijn computer doorbreng, hoe meer tijd ik heb om de vele andere dingen te doen die ik leuk vind. Zoals bezig zijn met mijn hobby’s (waaronder het maken van nog meer foto’s), tijd doorbrengen met mijn dierbaren, het buitenleven verkennen of projecten doen bij mij in de buurt.

Het gebruik van tools met AI betekent dat de saaie dingen worden geautomatiseerd. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe lucht aan een foto wil toevoegen, is de vervelende taak om de achtergrond te maskeren voor mij gedaan. Hierdoor kan ik me meer concentreren op de andere bewerkingen in plaats van mijn energie te besteden aan iets niet-creatiefs dat gemakkelijk voor mij kan worden gedaan. Bovendien kan ik nog steeds de aanpassingen regelen, zoals de temperatuur en belichting van de lucht, om ervoor te zorgen dat het perfect bij de scène en mijn stijl past.

Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(6)
Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(7)

In deze foto heb ik zeer snel een gloednieuwe lucht toegevoegds aan de afbeelding met behulp van de SkyAI tool, samen met andere kleur- en tintwijzigingen, waardoor deze afbeelding een nieuw leven heeft gekregen.

Onafhankelijke synchronisatie

De AI-tools in LuminarAI schitteren echt bij batchverwerking of synchronisatie van meerdere foto's, evenals bij het gebruik van een Template. In het onderstaande voorbeeld heb ik wijzigingen aangebracht in de eerste afbeelding met behulp van PortraitAI, SkinAI, AccentAI, samen met enkele tools zonder AI (Vignette, Mystical, etc.). Vervolgens heb ik de instellingen gesynchroniseerd met de andere afbeelding, zodat de kleur en tint van deze twee afbeeldingen van deze shoot er ongeveer hetzelfde uitziet. De mensen op de foto's hebben heel verschillende huidtinten, maar omdat ik AI aanpassingen heb gebruikt, zijn die instellingen van toepassing op elke afbeelding die past bij de inhoud.

Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(8) Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(9)

De mensen op deze foto's hebben heel verschillende huidtinten, maar met de AI tools kan ik dezelfde aanpassingen gebruiken en Luminar zal die instellingen onafhankelijk toepassen op basis van de inhoud van elke afbeelding.

Onze ogen kunnen niet vervangen worden

Voor mij is het doel van fotografie om te leren, te verkennen en te creëren. Dit zijn de redenen waarom ik graag reis, wandel en op avontuur ga, of dit nu grote of kleine avonturen zijn. Mijn ogen zijn de lens waarmee ik de wereld bekijk, en ik gebruik een camera als een verlengstuk van die visie. Foto's maken is een bijproduct van het doen van de dingen die ik reeds leuk vind, en het gebruik van bewerkingssoftware is bijna altijd een noodzakelijk onderdeel van dat proces als we willen dat onze foto's er op hun best uitzien.

Met LuminarAI hebben we nog steeds de controle over onze foto’s en dit zijn nog steeds onze foto’s. Het is geen oplossing met één klik die een afbeelding in iets anders verandert, maar eerder een reeks intelligente tools die we beheren en integreren in onze eigen stijl van nabewerking.

Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(10)

Ervaar de kracht van Luminar Neo

Probeer gratis Probeer gratis
Waarom u AI gerust kunt gebruiken | Skylum Blog(12)

Geavanceerde maar gebruiksvriendelijke foto-editor

bekijk opties