Deze week praten we met Elia Locardi, een landschapsfotograaf uit Florida en Skylum Ambassadeur.

Voor Elia Locardi is landschapsfotografie een abstracte term. Landschappen kunnen van alles zijn, van de Seljalandsfoss in IJsland tot de torenhoge wolkenkrabbers van Singapore. Maar Elia concentreert zich het liefst op gebieden waar mensen een manier gevonden hebben om te bestaan tegen alle verwachtingen in, waar door de mens gemaakte technische hoogstandjes samengaan met de natuurlijke schoonheid van de aarde.

We hebben met Elia gesproken om zijn mening over LuminarAI te horen en wat het betekent voor het realiseren van zijn creatieve visie.

De eerste vonk

Toen de veelgeprezen landschapsfotograaf Elia Locardi voor het eerst leerde surfen, ging het niet helemaal zoals gepland.

“Ik peddelde de oceaan in”, zegt Elia. 'En ik wist niet wat ik aan het doen was. En zodra ik een paar dingen had uitgevonden, begon ik gestrest te raken omdat ik deze bochten niet kon maken. Ik wist niet hoe ik dit moest doen. En ik wist niet dat zij professionele surfers waren, maar ik had een aantal pro’s die aan de overkant stonden te kijken. En ik zag ze deze geweldige dingen doen. 360 graden draaien, al dit soort dingen die ik niet kon doen. En ik weet nog dat ik aan hen vroeg, “Jongens, ik ben zo gefrustreerd”. Ik kan dit niet. En ik weet nog dat ze zeiden, Vind je het leuk? En ik zei, ja, dit is echt leuk. Toen zei hij, Wel, de beste surfers zijn degenen die het meeste plezier hebben.”

Elia nam die woorden ter harte, en bouwde aan een carrière in de landschapsfotografie door gaandeweg plezier te hebben. Sinds de start van zijn fulltime fotografie-carrière in 2009, heeft Elia meer dan 65 landen bezocht, bijna 2 miljoen mijl gevlogen en met klanten in elke uithoek van de wereld gewerkt.

Het definiëren van een creatieve visie

De kern van elk meesterwerk van Elia Locardi is een locatie met een verhaal.

“Het begint met de locatie. Ik heb liever dat de locatie al het werk doet, alle emotie overbrengt en gewoon iets is dat mensen willen zien, ongeacht hoe het wordt verwerkt. Dat is de kern ervan. Ik wil dat iemand ernaar kijkt en hopelijk zegt: 'Wauw, ik ben er geweest', 'dat is die locatie' of 'waar is dat, daar wil ik heen.'

Om zijn visie te realiseren merkte Elia dat hij veel tijd besteedde aan ruwe dingen, dingen deed zoals de highlights terugtrekken, de schaduwen tegen elkaar stoten en de witbalans aanpassen. Zijn ultieme doel? Om het beeld terug te krijgen naar iets dat leek op wat hij persoonlijk zag. En al dat werk omvatte geen verbeteringen zoals het verzachten van de kleuren en het verfijnen van de texturen.

Makersprfiel: Elia Locardi | Skylum Blog(2)

De bewerking perfectioneren

Elia merkt op dat voor nieuwe fotografen, of zelfs voor ervaren fotografen, nabewerking ongelooflijk overweldigend kan aanvoelen, met een miljoen manieren om hetzelfde resultaat te bereiken. Maar het is belangrijk om niet te stressen.

“Het eerste wat ik mensen graag wil vertellen als ze beginnen met het nabewerken, is dat ze niet in paniek moeten raken, want het is eigenlijk heel simpel,” zegt Elia. “De reden dat het ingewikkeld kan lijken is omdat mensen het ingewikkeld maken. Ik haat het om dat te zien. Er zijn veel manieren om hetzelfde te doen. En soms kan dat overweldigend zijn als je begint.”

Dat is waar AI om de hoek komt.

Hoe AI alles verandert

Elia ziet een enorme kans voor AI om fotografie te transformeren en het realiseren van uw creatieve visie eenvoudig te maken. “AI-tools hebben sommige dingen die ik in de loop der jaren heb gedaan min of meer geautomatiseerd, maar ze hebben ook processen vereenvoudigd die vroeger erg complex waren. Ik wil geen twee uur bezig zijn met elke afbeelding om een palmblad van de voorgrond te verwijderen op een complexe achtergrond. Ik heb liever dat ik dat

Als het gaat om dingen zoals het vervangen van de lucht dan is AI een droom die werkelijkheid wordt - met name degenen die deze taken steeds weer opnieuw moeten uitvoeren, of het nu voor persoonlijk werk is of om een klant tevreden te stellen.

“Ik kan je vertellen dat hoewel het handmatige proces zeker leuk en interessant is om schone maskeringen te maken, maar ik hou van de één-knop aanpak,” zegt Elia. “Omdat ik gewoon wil dat het er mooi uitziet, Ik wil dat de maskering perfect is, en ik wil dat de klant blij is. Als ik dat nu zou kunnen doen, en het is een 100% automatisch proces, dan is mijn dag weer goed.”

Makersprfiel: Elia Locardi | Skylum Blog(3)

Kostbare momenten terugkrijgen

Wanneer fotografen AI in hun workflow gebruiken, ontdekken ze niet alleen krachtige tools om hun stijl te versterken. Ze krijgen ook heel veel vrije tijd terug om andere passies te verkennen. Voor Elia is die passie slapen.

“Ik heb de afgelopen 12 jaar de wereld rondgereisd en elk soort stadsgezicht, landschap of openbare omgeving gezien, en het grootste deel van mijn tijd heb ik in het donker achter een computer doorgebracht,” zegt Elia. “Wat ik wil zeggen, dat is gewoon de realiteit van fotografie, we brengen net zoveel tijd of zelfs meer tijd door achter de computer om foto’s te bewerken. Dus als ik wat tijd vrij kan maken, sommige processed kan automatiseren, en als ik weet dat de resultaten naadloos en perfect zullen zijn, dan kan ik echt slapen. De kans is groot dat ik de volgende dag om 4 uur 's ochtends moet opstaan en toch de zonsopgang moet fotograferen. Dus als ik wat langer kan slapen en ik weet dat het werk goed wordt uitgevoerd, dan ben ik zeer tevreden.”

Afsluitend advies

“Als kunstenaar denk ik dat de ultieme voldoening is wanneer iemand naar een afbeelding kan kijken en het als jouw afbeelding kan identificeren”, zegt Elia. “En ik denk dat dat een coole manier is om te weten dat jouw stijl op de eerste plaats herkenbaar is, maar op de tweede plaats ook door mensen wordt geconsumeerd. En het lijkt misschien dat fotografie gewoon fotografie is, maar subtiele verschillen kunnen het verschil maken.”

Als u Elia Locardi’s unieke, zeer herkenbare stijl wilt bekijken, ga naar zijn website, Instagram, en Twitter.

Makersprfiel: Elia Locardi | Skylum Blog(4)

Ervaar de kracht van Luminar Neo

Probeer gratis Probeer gratis
Makersprfiel: Elia Locardi | Skylum Blog(6)

Geavanceerde maar gebruiksvriendelijke foto-editor

bekijk opties