Deze week praten we met Jessica Kobeissi, een mode- en portretfotograaf uit Detroit.

Introductie


Leuk feitje over Jessica Kobeissi: tijdens een fotografiecursus in haar eerste jaar op de universiteit verveelde Jessica zich zo dat ze merkte dat ze naar de klok keek terwijl haar leraar de ins en outs van f-stops, diafragma en ISO uitlegde.

Vandaag de dag zijn de dingen zeer zeker veranderd voor de gewilde modefotograaf, die meer dan 1,18 miljoen YouTube-abonnees en meer dan een half miljoen volgers op Instagram heeft.

Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(2)
Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(3)

De eerste vonk

Sommige kunstenaars weten dat fotografie hun ding is vanaf het eerste moment dat de sluiter sluit. Maar hoewel er zeker een vonk was voor Jessica, duurde het even voordat ze haar roeping als fotograaf volledig omarmde.

“Ik werkte 10 jaar als grafisch ontwerper. En hoewel ik het leuk vond, had ik nooit het gevoel dat ik iets bereikte. Ik had nooit het gevoel, ‘oké, wow, ik word hier echt beter in.’ Maar toen ik begon met fotografie en deze foto’s ging bewerken, had ik echt een helder moment waar ik dacht, “hé, ik ben hier best wel goed in. Dit is heel leuk om te doen.’ Dit gevoel heb ik nooit gehad toen ik bezig was met grafisch ontwerp. Daardoor wist ik dat fotografie echt iets voor mij zou kunnen zijn.”

Het definiëren van de creatieve visie

Voor Jessica vertelt een foto niet alleen een verhaar. Het straalt kracht uit.

“Ik probeer een gevoel van onafhankelijkheid en kracht tot uiting te brengen via mijn fotografie. En dat kan zijn via de poses of via de belichting. Dat kan zijn via de locaties die ik heb gekozen. Veel mensen zijn gewoon op zoek naar mooie locaties, zoals mooie tuinen, en dergelijke. Ik zet mijn meisjes naast een vuilnisbak en ik heb zoiets van 'dit wordt een mooie foto’. Het is iets heel onverwachts en onconventioneels waardoor mensen stoppen en denken ‘oké, waarom zet ze haar hier?’ Maar het werkt uiteindelijk.”

De bewerking perfectioneren

Met meer dan een decennium aan grafische ontwerp ervaring onder haar riem voordat ze haar liefde voor fotografie ontdekte, is Jessica zich meer dan bewust van de uitdagingen die komen kijken bij het bewerken van foto's.

“Bij elke foto voeg ik altijd acties voor frequentie scheiding toe. Ik retoucheer eigenlijk gewoon de huid en daar heb ik meestal een actie voor, maar ik moet ermee spelen en wachten tot deze is geladen. Dat is iets wat ik doe bij al mijn foto's."

Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(4)
Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(5)

Welke rol kan AI spelen bij het bewerken van foto’s?


AI heeft de manier veranderd waarop fotografen zoals Jessica complexe en vervelende bewerkings- en retoucheer-opdrachten benaderen.

"Als het gaat om het retoucheren van de huid en LuminarAI, gebruik je gewoon de schuifregelaar, deze vind ik ideaal, vooral als je een bruiloft fotografeert, omdat je zoveel foto's hebt. In plaats van de foto’s een voor een te openen en vervolgens de huid te retoucheren, om daarna de foto op te slaan en te exporteren, kun je de skin retoucheren op een van de foto's en die vervolgens kopiëren en plakken in alle andere foto's. Dat scheelt je veel tijd."

Als AI je tijd zou besparen, wat zou je dan met die tijd doen?

LuminarAI gaat niet alleen om het overhouden van extra kostbare uren. Het gaat erom dat je meer verbindingen kunt maken.

“Als ik minder tijd kwijt zou zijn aan het bewerken, zou ik waarschijnlijk meer foto’s kunnen plaatsen. Omdat het zo lang duurt om de kleuren te kiezen en meer dan één foto te bewerken, heb ik soms geen tijd om foto’s te plaatsen en verlies ik gewoon mijn inspiratie. Als ik de bewerkingen sneller zou kunnen uitvoeren, zou ik waarschijnlijk veel meer plaatsen, meer betrokkenheid creëren bij mijn publiek, en actiever zijn op social media.”

Slotadvies

Het maakt niet uit welke tools je gebruikt voor het bewerken, Jessica is van mening dat het uiteindelijk gaat dat je zelf tevreden bent met het eindresultaat, en dat niet alleen je klanten tevreden zijn.

“Ik maak foto’s voor mezelf. Als ik niet tevreden ben met de foto, waarom maak ik deze dan? Wat heeft het voor zin om kunstwerken te maken om andere mensen een plezier te doen en om hun lof en dankbetuigingen te ontvangen? Waar het bij mij om gaat is: vind ik de foto mooi en ben ik trots op mezelf als kunstenaar? En heb ik het gevoel dat ik ben geëvolueerd sinds mijn laatste foto? Dat is het belangrijkste voor mij - mijn persoonlijk gedachten over hoe ik het heb gedaan als fotograaf en hoe ik ben gegroeid."

U kunt het unieke, inspirerende werk van Jessica Kobeissi bekijken op Instagram, Flickr, en Twitter.

Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(6)

Ervaar de kracht van Luminar Neo

Probeer gratis Probeer gratis
Makersprofiel: Jessica Kobeissi | Skylum Blog(8)

Geavanceerde maar gebruiksvriendelijke foto-editor

bekijk opties